HIFK Aid tänään Suvilahti TBA:ssa – Edustusjoukkue myös paikalla!

HIFK Aid -hyväntekeväisyysbileet järjestetään tänään Suvilahti TBA:ssa. Tule tapaamaan edustuksen pelaajia, sillä HIFK Bandyn miesten edustusjoukkue on myös mukana juhlissa. HIFK Aid:in tuotot ohjataan myöhemmin valittavalle HIFK-taholle.

Bileet alkavat Suvilahti TBA:lla klo 20:00. Luvassa on live musiikkia ja hyvää meininkiä. Liput myy Tiketti: https://www.tiketti.fi/hifk-aid-2020-suvilahti-tba-helsinki-lippuja/66743)

HIFK Bandy tarjoaa kaikille bileisiin osallistuneille ilmaisen sisäänpääsy ensi viikon sunnuntain (2.2.2020) OLS kotimatsiin. Sisään matsitapahtumaan pääsee näyttämällä HIFK Aid:in pääsylippua Brakun lipunmyynnissä, joten muistathan ottaa lippusi talteen ja tulla paikan päälle katsomaan Stadin parasta bandyä!

Tappioputki sai jatkoa Mikkelissä – Kampparit vei matsin 4-0

Mikkelistä ei tänään irronnut pisteitä. Tasainen matsi ratkesi toisella puoliajalla kun Kampparit iski kaksi maalia lyhyeen aikaan. Matsi päättyi lopulta 4-0 kotijoukkueelle.

Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta tarkkaa ja kontrolloitua pelaamista. Kummatkin välttivät virheitä ja pyrkivät aktiivisesti omaan pallolliseen pelaamiseen. Myös molempien puolustus pelasi tarkasti ilman näkyviä virheitä. Tästä kertoo se, että ensimmäisellä jaksolla molemmille joukkueille kirjattiin vain kaksi kulmalyöntiä ja muutama maalitilanne. Niko Laakso HIFK:n maalilla jatkoi hyviä otteita ja teki Kamppareiden aikeet turhiksi kerta toisensa jälkeen. Erän loppupuolella meille tarjottiin ratkaisun avaimia, kun Ilia Sokolov ja Joni-Pekka Maaranen istuivat yhtä aikaa jäähyllä ja pääsimme pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. Tämä ei tuottanut toivottua tulosta ja tauolle mentiin 0–0 tasalukemissa. 

Toisen puoliajan alussa ylivoimaminuutit valuivat käsistä ilman tulosta ja pian oli meidän vuoro pelata alivoimalla Tuukka Järvisen istuessa jäähyllä. Järvisen jäähyn aikana Kampparit pääsivät muutaman kerran vaarallisesti meidän puolustusalueelle, mutta alakerran vahva puolustuspeli ja maalivahti Laakson torjunnat pitivät huolen, että maali pysyi puhtaana. 

Kun kaksi kolmasosaa matsista oli pelattu ja joukkue oli jälleen täysilukuinen, niin kaikki näytti vielä hyvältä ja ajatus pisteiden nappaamisesta eli vahvasti mukana omassa pelissämme. Kunnes 69 peliminuutin kohdalla Eetu Karhunen pääsi läpiajoon merkkausvirheen seurauksena. Laakso ei voinut tilanteelle mitään Vaan Karhunen viimeisteli tilanteeksi 1–0. Tämän jälkeen seurasi musta hetki jolloin Kampparit saivat kulmalyönnin suoraan omasta aloituspallosta. Esko Liukkonen ei erehtynyt ja kotijoukkue pääsi kuin varkain 2–0 johtoon vain reilu minuutti ensimmäisen osuman jälkeen. Muutama minuutti tästä Santeri Laitinen lisäsi kotijoukkueen johtoa ja lukemat taululla olivat 3–0. Kimmo Huotelin viimeisteli loppunumeroiksi 4–0 pelin lopussa, kun lisäsimme hyökkäyspään pelaamista.

Tänään HIFK pelasi hyvää ja aktiivista jääpalloa 87 minuuttia. Hyökkäyksissä oli mukana aggressiivista otetta ja syötöt osuivat omille. Puolustus pelasi tarkasti ja teki turhaksi kotijoukkueen hyökkäykset kerta toisensa jälkeen. Otteen herpaantuminen vain kolmen minuutin ajaksi ratkaisi pelin tänään. Nämä olivat oman pelin kannalta kalliita minuutteja: vastustaja iski kolmesti.

Seuraavat matsit pelataan vasta maajoukkuetauon jälkeen, kun pohjoisen joukkueet tulevat Brakulle vierailulle. Lauantaina 1.2 klo 15:00 tulee vastaan LRK ja sunnuntaina 2.2. klo 13:00 vastaan luistelee OLS.

Tähtäimessä voitto Kamppareista

Eilisen kotitappion jälkeen matka jatkuu tänään Mikkeliin, jossa HIFK kohtaa Kampparit. Menestyksekäs mikkeliläisseura on kuuden pisteen päässä Stadilaisista. Sarjataulukossa se tarkoittaa viidettä sijaa, joka on yhtä ylempänä, missä HIFK on.

Edessä on kaikin puolin mielenkiintoinen kamppailu, sillä näiden joukkueiden välillä ottelut ovat olleet aina hyvin tasaisia. Sellaisia ottelua odotetaan myös Mikkelin sunnuntain iltapäivässä Hänskillä, kun matsi alkaa.

– Ollaan pelattu monta kertaa tiukkoja ja vähämaalisia matseja Kamppareita vastaan, toteaa kapteeni Tommi Niittylä.

HIFK:lla on viimeisistä matseista kaksi tappiota. Punaisten leirissä suunnan muuttaminen ja tappioputken katkaiseminen ovat päällimmäisinä agendalla. Kentälle luistelee ryhmä, jonka taistelutahto ja voitonhalu on hiottu tappiin asti. Pisteitä mikkeliläisille ei tulla helpolla luovuttamaan.

– Tänään tulee taas puolustuspelaaminen korostumaan – Kamppareilla on hyviä hyökkääjiä. Voitto tulee vaatimaan huolellisuutta ja kovaa taistelutahtoa, kertoo Niittylä.

Kamppareiden lähtö otteluun on vastaavanlainen, sillä joukkue hävisi lauantaina Porissa Narukerälle. Tappioputkesta ei voida vielä mustapaitojen kohdalla puhua, sillä viime viikonloppuna Mikkelissä juhlittiin voittoa Botniasta.

Panokset ottelussa on vierailijoiden suhteen selvät, sillä voitolla joukkue saa kurottua kiinni eroa viidenteen sijaan kiinni. Tappio taas tietäisi kuudennen sijan sementoitumista entistä vankemmaksi. Pieni uhka on tosin tulossa takaapäin, kun WP-35 on neljän pisteen päässä.

– Tänään taistellaan voitto Stadiin, lopettaa Niittylä.

Matsi alkaa tänään Mikkelissä Hänskin kentällä klo 15:00.

Teksti: Joni Hildén

Veiterä vei pisteet Brakulta selkein numeroin

Veiterä vei pisteet Brakulta selkein numeroin. Lappeenrantalaiset voittivat matsin 3-8. Matsi pelattin vaikeissa olosuhteissa kun tihkusade, sumu, tuuli ja plussakeli haittasivat peliä.

Matsi alkoi HIFK:n kannalta hyvin. Veiterä ei ollut alkuun aivan terävimmillään. Hyökkäsimme aktiivisesti ja saimme tilanteita vastustajan maalille. Syötöt tavoittivat omia pelaajia ja kaikki näytti oleva hyvin. Jo 11 minuutin kohdalla tämä näkyi tulostaululla tilanteena 2–0 meidän hyväksi. Kaksi peräkkäistä kulmaosumaa, ensimmäinen kirjattiin Jaakko Liukkoselle ja toinen Aku Ojaselle.

Tälläkään kertaa salama-alku ei luvannut hyvää pelin jatkon kannalta. Veiterä ryhdistäytyi ja tuli peliin mukaan kuin varkain ja alkoi saada vaarallisia tilanteita. Maalissa pelanneen Niko Laakson huipputorjunnat pitivät maalin puhtaana ja nolla säilyi minuutille 33 asti, jolloin Egor Ragulin kavensi tilanteeksi 2–1. Tämän jälkeen joukkuepelaaminen hyytyi täysin ja vastustaja otti tilaa kentällä. Vain muutamaa minuuttia edellisen takaiskun jälkeen pallo vietiin pilkulle ja Janne Hauska tasoitti tilanteeksi 2–2. Aleksi Seppänen vei vieraat 2–3 johtoon, kun peliä oli pelattu 40 minuuttia. Ennen taukoa Aku Ojaselle tarjottiin tilaisuutta tasoittaa lukemat rankkaripisteeltä, mutta tälle kertaa lyönti painui kohti päätylaitoja. Tauolle mentiin vastustajan johtolukemissa 2–3.

Puoliaika ei tuonut toivottua muutosta, vaan ahdinko syveni entisestään. Hyökkäyksiin lähdöt olivat hitaita ja aktiivisuus heikkoa. Yksittäiset hyökkäysyritykset pysähtyivät Veiterän puolustusmuuriin. Myös omalla puolustusalueella tehtiin paljon virheitä joista Veiterä rankaisi. Toisen puoliajan aikana Veiterä teki viisi maalia, joista vastasivat Valtteri Hauska, Johan Segerman, Aleksi Seppänen, Kalle Pesonen ja Egor Ragulin. Veiterä hyökkäsi ja viimeisteli varsin laajalla rintamalla. Ennen päätösvihellystä Aku Ojanen kavensi loppulukemiksi 3–8.

Maalivahti Laakso teki maalilla parhaansa, mutta oli voimaton, kun Veiterä pääsi useasti iskemään läheltä. Vaikka Laakso joutui antautumaan kahdeksan kertaa, palkittiin hänet oikeutetusti joukkueen parhaana pelaajana.

Nimivahva Veiterä vierailulle – Kunnas syttyy kasvattajaseuraansa vastaan

Lauantaina HIFK kohtaa kotikentällään Lappeenrannan Veiterän. Sarjan kärkijoukkue on todellinen haaste siitä, missä tällä hetkellä mennään. Lappeenrantalaisjoukkue on voittanut yhdestätoista ottelustaan kymmenen ja johtaa sarjaa tasapisteissä yhden ottelun enemmän pelanneen Akilleksen kanssa.

– Sarjan kärkijoukkue on vastassa, joten luvassa on varmasti vauhdikasta ja hyvätasoista jääpalloa, Veiterän kasvatti, nykyisin stadilaisten paidassa viilettävä Pyry Kunnas toteaa.

Kunnakselle Veiterän kohtaaminen on luonnollisesti iso juttu.

– Huippujoukkueita vastaan syttyy pelaamaan vielä hiukan kovemmin, varsinkin kun vastassa on oma kasvattajaseura, Kunnas paljastaa.

Kärkijoukkueena vierailijat lähtevät kamppailuun ehdottomasti ennakkosuosikin asemasta eikä heidän horjuttamisensa tule olemaan missään mielessä helppoa. Joulukuussa joukkueet kohtasivat Lappeenrannassa, jolloin Veiterä vei pelin 5-2. Ottelu oli silti tiukkaa vääntöä ja HIFK johti ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0. Kaiken pitää silti onnistua, jotta voitosta voi haaveilla.

– Vaaditaan ehdottomasti tiukkaa puolustuspelaamista ja monipuolista sekä laadukasta hyökkäämistä. Veiterä on puolustanut tällä kaudella hyvin, joten maalipaikoissa pitää olla tehokas, Kunnas tietää.

Kunnaksen mukaan henkilökohtaisiin virheisiin ei ole varaa ja merkkauspelaamista on saatava paremmaksi, jotta Veiterä kaatuisi. Itärajan tuntumasta tulevilla vihreäpaidoilla löytyy joukkueesta monenlaista taitavaa pelaajaa, ihan maajoukkuetasollakin säväyttäneitä.

– Veiterän kokonaisvaltaisen pelaamisen lisäksi mainittakoon erityisesti Aleksi Seppänen, tuore maajoukkuemies Ere Verhelä ja Tomi Hauska, mikäli on pelikunnossa, Kunnas luettelee.

Matsi alkaa Brakulla klo 15:00. Tule sinäkin kannustamaan Röda voittoon!

Teksti: Joni Hildén

Tappio WP35:tä vastaan tuplaviikonlopun toisessa matsissa

WP35 kävi Brakulla ryöstöretkellä tuplaviikonlopun toisesta matsissa. Varkautelaiset voittivat matsin lukemin 5-7. Matsi päästiin pelaamaan vähintäänkin kohtuullisissa olosuhteissa, vaikkakin jää oli nihkeä läpi koko matsin.

Matsi sai salama-alun kun neljän minuutin kohdalla taululla oli jo lukemat 2–0, kun Stephan Okhalov oli osunut kahdesti Joonas Peuhkurin ja Aku Ojasen syötöistä. Takaa-ajoasemassa WP35 kuitenkin jatkoi määrätietoisesti omaa peliä tiivistäen puolustuslinjaansa. Oma hyökkäyspeli sujui kohtalaisesti ja pallonhallinta oli selkeästi punaisilla. Mutta liian usein hyökkäykset pysähtyivät Varkautelaisten puolustuslinjaan joka näytti tiiviin yhteispelin merkityksen. Varkauden aggressiiviset ja nopeat vastahyökkäykset tuottivat tulosta 20 minuutin kohdalla, kun Juho Holopainen löi pallon näyttävästi maaliin ja tilanne oli 2–1. Joonas Peuhkuri helpotti tilannetta lyömällä Aku Ojasen antaman kulman sisään, kun ottelua oli pelattu 32 minuuttia. Holopainen viimeisteli ottelun toisen osumansa 38 minuutin kohdalla. Aku Ojanen viimeisteli ensimmäisen puoliajan loppulukemiksi 4-2 rankkarilta.

Tauon jälkeen WP-35 tiivisti entisestään puolustuslinjaansa ja sai otteen pelistä tuoden jatkuvasti palloa vaarallisesti meidän puolustusalueelle. Kun toista jaksoa oli pelattu 7 minuuttia, Kristian Paukkonen kavensi tilanteeksi 4–3. Yhdeksän minuuttia myöhemmin Niko Nissinen tasoitti rankkarista tilanteeksi 4–4. WP35 käytti toimivasti tuttua ”ysäritaktiikkaa”, kun maalivahdin avauksella tavoiteltiin keskikentän pelaajaa, joka otti pallon hallitusti haltuun ja jakoi palloa vauhdissa oleville hyökkääjille. WP35 käänsi pelin itselleen ja 73 minuutin kohdalla tilanne oli 4–6 Jyri Tauschin ja Aleksandr Gavrilovin osumilla. Joonas Peuhkurin kavennus 77 peliminuutisn kohdalla antoi vielä toivoa, mutta hetkeä myöhemmin Vladimir Druzhkov siirsi loppulukemiksi 5–7. 

Toisella puoliajalla ote matsista luovutettiin liian helposti vierasjoukkueelle ja oma luistelu hyytyi. Liikkeen mukana myös aluksi toiminut syöttöpeli jäi kehnoksi. Onnistujiin voidaan tänään kuitenkin luetella Pyry Kunnas, Leevi Laitinen ja maalivahti Pyry Kilpiö.

Tavoitteena neljän pisteen viikonloppu – tuplaviikonlopun toisessa matsissa vastassa WP35

Tuplaviikonlopun toisessa matsissa vastaan luistelee WP35 Varkaudesta. Tavoitteena on voitto ja siten kasvattaa viikonlopun pistepottia neljään pisteeseen.

WP35 sijaitsee sarjataulukossa sijalla 8. ja taistelee jokaisessa ottelussa pisteistä ja pudotuspelipaikasta. WP35 on pelannut useamman tasaisen ottelun sarjataulukossa paremmin sijoittuneita joukkueita vastaan, mikä todistaa joukkueen iskukyvyn.

– Tiukka peli tulossa. WP35 taistelee jokaisesta pisteestä jotta pääsee pudotuspeleihin. WP35 on parempi jengi kun mitä sarjataulukko näyttää. Taitavia yksilöitä ja todella hyvä erikoistilanteissa, niin pitää kyllä olla hereillä heti alusta, toteaa puolustuslinjan Patrik Huber.

Viimeinen kohtaaminen WP35:tä vastaan joulukuun puolivälissä oli tapahtumarikas. Pisteet matkasivat silloin Kämäriltä Stadiin lukemin 4-5 viimehetken loppukirillä.

– Varkaudessa pelattiin vaikea peli. Käytännössä koko matsi oltiin vajaalla eikä saatu omaa peliä kulkemaan vasta kun lopussa. Mutta taisteltiin sillon hyvin ja saatin käännettyä voitoksi, kertoo Huber.

– Tänään pitää saada parempi startti ja sitä kautta ottaa ote matsista. Meillä on hyvä fiilis päällä. Pitää vaan jatkaa samaa liikettä ja aktiivisuutta kun eilen, niin varmasti saadaan tänään kaksi pistettä, lopettaa Huber.

Matsi alkaa tänään klo 13:00 Brakulla. Tule mukaan kannustamaan punaiset voittoon!

Pisteet himaan! – 4-2 voitto Narukerästä

Tuplaviikonlopun ensimmäinen matsi päättyi hienoon koko joukkueen voittoon, kun Narukerä kaatui Brakulla 4-2. Nopeatempoinen ja varsin kaksijakoinen ottelu päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa.

Ensimmäinen puoliaika oli selkeästi kotijoukkueen. HIFK puolusti erittäin aktiivisesti hyvällä liikkeellä ja pääsi näin häiritsemään Narukerän hyökkäyksiinlähtöjä. Myös oma peli toimi hyvin ja maalipaikkoja saatiin luotua reilusti. Ensimmäisesti maalista vastasi Stepan Okhalov 16 peliminuutin jälkeen. Tauolle mentiin 3-0 tilanteessa kun maalinteossa onnistui Teijo Laitinen ja toistamiseen Okhalov.

Jos ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen hallintaa oli toinen puoliaika selkeästi Narukerän. Narukerä pääsi hyökkäämään voimistuneeseen myötätuuleen ja vyörytti hyökkäyksiä kohti Niko Laakson vartioimaan maalia. Leevi Laitisen loistopeli liberon paikalla ja Laakson varmat otteet maalissa pitivät joukkueen puolustuksen kasassa. Porilaiset pääsivät kuitenkin maalin päähän. Ensin Rinat Shamsutov tasoitti tilanteeksi 3–1. Pian tämän jälkeen Jaakko Hyvönen laukoi rankkarin hallitusti sisään ja tilanne oli 3–2. Ottelu kuitenkin ratkesi kun Narukerän maalivahti ajoi Tomi Tasténin selkään rankkarin arvoisesti, josta Aku Ojanen viimeisteli loppulukemiksi 4–2 pelikellon näyttäessä 88 minuuttia.

Päävalmentaja Juha Laitisen mietteet ottelusta olivat kaksijakoiset:

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä erittäin hyvää pallollista ja pallotonta pelaamista. Joukkue pysyi hyvin sovitussa taktiikassa. Kun taas toinen puoliaika oli aivan eri maailmasta. Otimme vastatuulessa vastaan Narukerän hyökkäyksiä ja oltiin välillä tiukasti puolustusasemissa, jonka takia oma hyökkäyspeli jäi vähäiseksi.

– Joukkueen taisteluilme oli kuitenkin loistava ja se oli tänään voiton takuu. Joukkue halusi voittaa pelin, summasi päävalmentaja Laitinen.

Tuplaviikonlopun ensimmäisessä matsissa vastassa Narukerä

Kauden ensimmäinen tuplaviikonloppu kotona Brakulla tuo lauantaina vastaan Porin Narukerän. Ottelusta tulee varmasti kovatasoinen kun sääolosuhteen lupaavat hyvät puitteet.

Narukerä on aloittanut kauden vahvasti ja kuuluu kauden alkupuolikkaan kärkijoukkueisiin. Se on kerännyt kymmenestä ottelusta 14 pistettä ja sijaitsee sarjataulukossa sijalla neljä. Mutta joukkue on haavoittuvainen, joka on tullut esille viimeaikoina, kun joukkueen kaikki kolme tappiota on tullut neljästä viimeisestä ottelusta.

– Narukerä on pelannut alkukauden hyvin ja niillä on kovatasoinen hyökkäys joka on täynnä taitavia yksilöitä. Pitää vaan pelata fiksusti ja puolustaa kurinalaisesti koko joukkueena, toteaa maalivahti Niko Laakso.

– Pitää myös tottakai omista paikoista tehdä maalit. Viimeksi saatin paljon paikkoja mut ei viimeistelty. Tällaisissa kovissa peleissä ei ole varaa siihen jos halutaan voittaa, jatkaa Laakso.

HIFK:n osalta kauden toinen puolikas ennustaa hyvää. Viimeisin ottelu Akillesta vastaan päättyi tappioon, mutta pelillisesti oli havaittavissa paljon positiivisia asioita. Joukkueena pystytään haastamaan sarjan kärkijoukkueet ja hakemaan voittoja.

– Meillä on hyvä fiilis päällä. Oma peli kulkee hyvin ja saadaan luotua paljon paikkoja. Nyt pitää vaan kääntää tiukat matsit voitoiksi karsimalla pois omista virheistä, kertoo Laakso.

– Tänään lähdetään tottakai voittamaan. Toivottavasti paikalle tulee paljon porukkaa ja saadaan hyvä fiilis Brakulle, lopettaa Laakso.

Matsi alkaa tänään klo 15:00 Brakulla. Tule mukaan kannustamaan Stadilaiset voittoon!

Kuva: Sofia Ervasti

Pisteet jäi Porvooseen – Akilles voitti tiukan matsin 5-3

Uuden vuoden ensimmäinen matsi päättyi 5-3 tappioon Akilleksen vieraana Porvoossa. Runsaslukuinen yleisö pääsi nauttimaan laadukkaasta ja tasaisesta matsista.

Matsin ensimmäinen puolituntinen oli erittäin vauhdikasta peliä ja molemmat joukkueet pyrkivät rakentamaan omaa peliä ja prässäämään vastustajaa. 1-0 maalista vastasi Aku Ojanen hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi. Tämän jälkeen Akilles iski kolmesti ja tauolle mentiin Akilleksen 3-1 johtoasemassa.

– Saatiin hyvä startti matsiin ja oltiin hyvällä jalalla liikkeellä. Saatiin Akilleksen peliä sekaisin hyvällä karvauksella ja pystyttiin itse rakentamaan omia hyökkäyksiä hyvin, toteaa puolustuksen Richard Laibert.

– Meille tuli muutama iso moka omassa päässä nostopalloissa ja Akilles rankaisi niistä, Laibert harmitteli.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena, vaikkakin peli muuttui kummankin joukkueen osalta hieman kontrolloidummaksi. Toisen puoliajan ensimmäisestä maalista vastasi Joonas Peuhkuri, kun matsia oli pelattu 60 minuuttia. Enemmänkin maalipaikkoja matsin tasoittamiseen olisi ollut toisella puoliajalla, mutta viimeistelyt jäivät turhankin vaisuiksi.

Akilles sai matsissa kolme rangaistuslyöntiä, joista se hyödynsi kaksi. Varsinkin 3-2 tilanteessa vihelletty toinen rangaistuslyönti aiheutti paljon puheenaihetta. Tuomio vaikutti suuresti ottelun lopputulokseen kun Akilles siirtyi 4-2 johtoon kun 71 minuuttia oli pelattu. Akilles teki myös 5-2 maalin rangaistuslyönnistä. Laibert kaunisteli loppulukemiksi 5-3 pelin lopussa.

– Kokonaisuudessaan tasainen matsi. Olisi pitänyt käyttää paremmin omat paikat hyödyksi ja tottakai harmittaa, että meidän loppukiriltä vietiin mahdollisuus helpolla rankkarivihellyksellä, toteaa Laibert.

– Mutta paljon positiivista oli matsissa. Meillä oli hyvä ilme ja haastettiin hyvin Akillesta, joka kuitenkin on yksi kauden ennakkosuosikeista. Lähellä ollaan kunhan saadaan omat virheet pois, summasi Laibert.

Seuraavat matsin pelataan ensi viikonloppuna Brakulla. Tuplaviikonloppuna vastaan luistelee lauantaina Narukerä klo 15:00 ja sunnuntaina WP35 klo 13:00.

Kuva: Sofia Ervasti